Hoppa till innehåll

Paketresa

Allt du behöver veta om paketresor

En paketresa är en resa där det både ingår flyg och hotell i priset – ibland kan även andra saker ingå så som måltider eller upplevelser. Det finns gott om billiga paketresor tillgängliga på marknaden och priset är oftast fördelaktigare än om du skulle boka resan och boendet separat. Vanligtvis kan du själv göra en del val när du bokar ett resepaket – du kan till exempel välja till transfer till och från flygplatsen. Det är ett bra sätt att få koll på kostnaderna och veta hur mycket fickpengar du har att röra dig med.
Vi på Flygbolaget ger dig alla råd du behöver för att hitta den bästa paketresan för dig och ditt eventuella resesällskap. Det ska vara smidigt att boka drömresan.
Kvinna på rund luftmadrass i swimmingpool

Så hittar du bästa paketresan för just dig

Innan du väljer en paketresa bör du tänka igenom vad just du vill ha ut av ditt resande. På så sätt kan du hitta paketresor som verkligen uppfyller dina krav och behov.
Gå igenom vilken typ av boende du är intresserad av – ska det ha två, tre, fyra eller fem stjärnor? Vilka måltider ska ingå? Räcker det med frukost eller vill du ha halv- eller helpension? En del hotell erbjuder även all-inclusive där du inte behöver lämna hotellet alls om du inte vill.

Populära resmål för en paketresa

Du kan hitta en paketresa till flera olika destinationer – de allra flesta faktiskt. Om du längtar efter värme och god mat kan en paketresa Thailand vara ett mycket bra alternativ. Många väljer också paketresor med all-inclusive till länder som Bulgarien och Turkiet.

Om du inte är intresserad av en paketresa kan du välja att köpa billiga flygbiljetter och sedan leta upp ditt boende på egen hand. Paketresor är ett mycket bra alternativ om ni reser som familj – det är tryggt att veta vad som gäller. Du brukar också kunna välja till transfer vilket alltid är fördelaktigt.

Icmeler i Turkiet ovanifrån

Fördelar med att välja paketresor

Det finns många fördelar med att välja en paketresa, du får till exempel bra koll på kostnaderna. Om du väljer en resa där alla måltider ingår behöver du inte ha så mycket fickpengar med dig vilket också är en fördel. Det finns dessutom gott om billiga paketresor där du verkligen får mycket för pengarna. Vanligtvis kan du också välja mellan en stor mängd boenden på varje destination.
Pool vid vitt lyxhotell
Med en paketresa slipper du planera och leta en massa utan du bara bokar det alternativ som passar dig och njuter sedan av din vistelse. Det är alltid en fördel att ha boendet färdigbokat innan avresa så att du inte riskerar att alla hotell är fullbokade eller att du inte hittar ett boende som passar dig och ditt resesällskap.